Et nettbasert handels eventyr!

Vi nærmer oss slutten av fjerde semester ved Høyskolen Kristiania, og står ved veis ende med faget Varehandel: Bærekraftig og Digital. Avsluttende eksamen i faget handler i stor grad om lansering av egen velfungerende nettbutikk. I den forbindelse har jeg og min eksamensgruppe bestående av Sara Dahlmann, Lars Didrik Gustavson og meg selv begitt oss ut på vårt eget lille nettbaserte handels eventyr!

Oppskriften på hvordan å koke sammen og lansere din helt egen nettbutikk finner du her på den faglige bloggen til min eksamenspartner og medstudent, Lars Didrik Gustavson.

person using laptop computer holding card
Bildet er hentet fra Unsplash.com

Er vi blitt Gründere?

Jeg stilte dette spørsmålet over et Zoom møte med eksamensgruppen min tidligere i juni, og fikk til svar «nei, dette skal jo være så lett. Det er da ikke så lett å bare bli Gründer?» Når jeg og gruppen min nå i skrivende stund nærmer oss slutten av juni og innlevering av avsluttende eksamen banker på dør har vi i hvertfall kommet til enighet om én ting: «Joda, litt Gründere er vi.» Og litt Gründere er vi altså av nettbutikken klokkeremmer.net.

Navnet på nettsiden er nokså avslørende, det er altså ulike klokkeremmer som er produktene vi har valgt å basere vårt lille digitale handels eventyr rundt. Facebook side og egen Instagram konto opprettet vi tidlig i prosessen for å sikre oss retten på navnet før noen andre kom oss i forkjøpet, man vet aldri! For oss ble facebook og Instagram naturlige kanaler å markedsføre produktene våre i ettersom at det er billig og enkelt. Billig og enkelt er alltid bra er det ikke? joda, når vi snakker om markedsføring på et tidlig stadium i oppstartsfasen hvor øknomiske midler er mangelvare fungerer markedsføring i disse kanalene utmerket. Jeg kunne snakket i ukesvis om viktigheten av markedsføring og synlighet i Sosiale Medier, men det hører et potensielt fremtidig blogginnlegg til.

Når jeg sitter her og skal reflektere kort over prosessen med å opprette, lansere og drifte en nettbutikk må jeg si at det til tider har vært litt skremmende, men samtidig utrolig givende. Frykten for å feile, ikke innfri og skuffe kundene er så absolutt til stede. Gleden av å få til noe er på den andre siden utrolig motiverende. Jeg tror at hvis du skal lykkes med en nettbutikk, men også ellers i livet så er du nødt til å ha litt frykt for å kunne levere som ønsket. Jeg tror ikke på folk som påstår at de er fryktløse. Litt frykt er bare sunt. Er det noe jeg tror på derimot så er det i hvertfall teorien om læring gjennom prøving og feiling, og nettbutikken vår er et resultat av mye prøving og mye feiling. Med våre forutsetninger må vi avslutningsvis si oss fornøyd med vårt resultat. Erfaringen og lærdommen takker vi for, og tar den med oss videre.

Klokkeremmer
Bildet hentet fra klokkeremmer.net

klokkeremmer.net er kokt sammen med få og lett tilgjengelige ingredienser: en stor pose entusiasme, et par spiseskjeer vilje og ikke minst en god dose pågangsmot. Dette blander du sammen med moderne teknologi og du er på god vei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *