Growth Hacking – et nytt perspektiv til markedsføringen

Ønsker du å finne nye måter å vokse eller hindre kundefrafall på? eller kanskje du ønsker et alternativ til tradisjonelle markedskanaler? kanskje du rett og slett ønsker å jobbe raskere og mer datadrevet? da er Growth Hacking for deg og din bedrift.

turned-on post-2018 iPhone
Bildet hentet fra Unsplash.com

Hva er Growth Hacking spør du?

Growth Hacking er en tilnærming til å finne smartere og mer effektive måter å bedrive vekst på. Growth Hacking handler om å se muligheter i hele kundereisen, og ikke bare på å drive kunden inn til ditt produkt eller din tjeneste. Dette er også på mange måter med på å gjøre Growth Hacking til en ny måte å tenke markedsføring på. Eksperimentering, testing og analyse er kjernen i denne tilnærmingen. Målet med Growth Hacking er enkelt – synlig vekst.

Growth Hacking er fleksibelt, og det er også det som gjør det så verdifult. Det spiller heller ingen rolle om du heter Amazon eller Trudes garn og strikk, hvem som helst kan ta i bruk det! Metoden er heller ikke kostbar, og du kan skape konkurransefortrinn selv med tynne budsjetter, derfor er metoden vel egnet for nylig oppstartede bedrifter, men fungerer minst like bra for store bedrifter også.

Dessuten kan omtrent hvem som helst være en Growth Hacker. En eiendomsutvikler kan ha like stor uttelling som en markedsfører med denne metoden. Det eneste kravet som stilles er at de har rett fokus på vekst.

Wat is Growth Hacking? Venn-diagram
Bildet hentet fra Growwithward.com

Hvordan fungerer Growth Hacking i praksis?

Som vi er kjent med er vekst helt avgjørende for videre eksistens av en bedrift. Growth Hackere er fullstendig klar over dette, og det er derfor de også fokuserer på det. Growth Hacking går ut på å identifisere hva som får bedriften din til å vokse, for så å finne metoder for å få det til å skje med hensikt og med vilje.

Hensikten er å identifisere nye besøkende – gjøre disse til brukere – gjøre brukere fornøyd for å sikre lojale brukere.

person wearing suit reading business newspaper
Bildet hentet fra Unsplash.com

Et eksempel fra virkeligheten – Dropbox og deres «verv en venn» kampanje

Dropbox var et av de første selskapene i verden til å ta i bruk «verv en venn» kampanjen som går ut på å utnytte allerede eksisterende brukere som kanaler for å verve flere. Det Dropbox gjorde var å tilby 250MG ekstra lagringsplass til eksisterende brukere for hver nye bruker de vervet. Eksisterende brukere kunne enkelt invitere venner gjennom plattformer som Facebook og Twitter, eller via mail.

Growth Hacking Example of Dropbox-hack
Bildet hentet fra Growwithward.com

Kampanjen skulle vise seg å bli en stor suksess. Dropbox vokste fra 100 000 brukere i 2008 til 4 millioner brukere i 2010! På det høyeste ble det sendt ut 2.8 millioner invitasjoner fra brukere til deres venner (potensielle nye brukere) i måneden!

Kilder:

https://growwithward.com/what-is-growth-hacking/#growth-hacking-mindset

Én kommentar til «Growth Hacking – et nytt perspektiv til markedsføringen»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *